۳ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

DFST


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Department of Food Science and Technology

گروه تحصیلات تکمیلی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج( استان زنجان)

نحوه پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز ارشد تغییر کرد: شورای هدایت استعداد درخشان وزارت علوم، ماده یک آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد را اصلاح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در راستای تسهیل در اجرای آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری، شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم مصوباتی را در این زمینه برای اجرا در سال تحصیلی 98-97 به دانشگاه ها ابلاغ کرد که به شرح زیر است:

1- سقف ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دوره کارشناسی ارشد به شرح زیر افزایش می یابد.

دانشگاه های سطح یک و دو، حداکثر به اندازه 40 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون.

دانشگاه های سطح سه، حداکثر به اندازه 30 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون.

سایر دانشگاه ها حداکثر به اندازه 20 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون.

2- دانشگاه های سطح یک موظفند یک سوم از پذیرفته شدگان بدون آزمون خود را از متقاضیان سایر دانشگاه ها پذیرش کنند.

3- ماده یک آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد نیز به شرح زیراصلاح می شود:

بند1-1 : متقاضیان پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی‌ارشد، باید پس از 6 نیمسال تحصیلی با گذراندن حداقل سه چهارم واحدهای درسی به لحاظ میانگین کل، جزء 15 درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود باشند.

گروه تحصیلات تکمیلی علوم و مهندسی صنایع غذایی کد دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج( 400)

مقطع کارشناسی ارشد: رشته تحصیلی علوم و مهندسی صنایع غذایی- فناوری مواد غذایی (50417)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Department of Food Science and Technology

مهندسی صنایع غذایی: مقدمه بر وظایف و حوزه کاری آن

امروزه بکارگیری تکنولوژی های نوین و مدرن در صنایع تولید محصولات و فرآورده های غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و رو به گسترش می باشد و با توجه به تغییر سبک زندگی در جوامع مختلف و افزایش نیاز به محصولات و فرآورده های غذایی متنوع، تعداد کارخانه ها و یا واحد های تولیدی جدید صنایع غذایی  نیز رو به افزایش است. ایمنی و امنیت غذایی جزء مهمترین اهرم های استراتژی ملی برای استقلال و خود کفایی کشور عزیز مان می باشد. استفاده بهینه از مواد غذایی و کاهش ضایعات آنها و مدیریت صحیح بر منابع و نیز استفاده از علوم و فنون روز به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی نیازمند بکارگیری نیروی متخصص و کارآزموده می باشد. نیل به این اهداف مهم به جزء در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص که توانایی خود را در محیط آموزش و علمی مناسب کسب نموده، میسر نخواهد بود. بنابراین ضروری است نیروهای انسانی متخصص تربیت شوند که در امور مربوط به مدیریت،برنامه ریزی ،نظارت ،آموزش و تحقیق در امور فوق و مرتبط با صنعت غذا خدمت نمایند.

 تولید،عرضه و صادرات محصولات غذایی سالم، ایمن و  دارای کیفیت مطلوب نیازمند عملیات تخصصی و اقدامات مختلفی در شرکت ها و واحد های تولیدی صنایع غذایی از قبیل انتخاب صحیح ماشین آلات و طراحی خطوط تولید، بکارگیری روش های نوین و بهینه در تولید مواد غذایی، طراحی فرآیندهای مناسب برای تولید، بهینه سازی و حفظ ارزش غذایی محصولات، نظارت و کنترل کیفی مواد اولیه و محصولات غذایی تولیدی، مشاوره، نظارت و پیاده سازی معیار ها و استاندارد هایINSOو  HACCP ،GMP، ISO و غیره در مدیریت، تولید و عرضه محصولات غذایی، امکان استفاده از بسته بندی نوین و پیشرفته محصولات تولیدی و غیره می باشد و نیرو های متخصصی و مهندسین صنایع غذایی در دستیابی به اهداف فوق دارای نقش مهم و موثری می باشند.  فارغ التحصیلان علوم و مهندسی صنایع غذایی در طی دوره آموزشی و تخصصی مقطع کارشناسی، مفاهیم و اصول مرتبط با روش های مختلف نگهداری، طراحی کارخانجات مواد غذایی، اصول مهندسی، تکنولوژی تولید فرآورده های مختلف غذایی ( صنایع شیر و فرآورده های آن، صنایع گوشت و شیلات، غلات و فرآورده های آن، شیرینی و شکلات، صنایع تولید روغن خوراکی ، صنایع قند، کنسرو سازی و غیره)، بسته بندی و کنترل کیفی مواد غذایی و غیره را کسب می نمایند و پس از فراغت از تحصیل می توانند به عنوان مدیر واحد های صنعتی مواد غذایی( مدیر کارخانه، مدیر تولید، مدیر کنترل کیفیت ، مدیر توسعه و تحقیقات)، ،مسئول فنی ، مدیر کنترل کیفیت واحد های صنایع غذایی، کارشناس متخصص در امر طراحی واحد های صنعتی و نیمه صنعتی مواد غذایی،کارشناس متخصص در امر تولید و کنترل کیفیت مواد غذایی(کارشناس کنترل کیفیت، کارشناس تولید، کارشناس توسعه و تحقیقات و غیره) کارشناس نهاد ها و سازمان های دولتی استاندارد و نظارت بر مواد غذایی،کارشناس برای همکاری و کمک در امور آموزشی و تحقیقاتی و غیره، نقش و توانایی خود را ایفا نمایند.

در ضمن فارغ التحصیلان علوم و مهندسی صنایع غذایی می توانند با استفاده از سرمایه شخصی و یا مشارکت با سرمایه گذار و دریافت تسهیلات بانکی مختص این صنایع نسبت به راه اندازی و تاسیس واحد های تولید مواد غذایی خصوصی اقدام نمایند که در این خصوص، تعدادی از فارغ التحصیلان علوم و مهندسی صنایع غذایی این دانشگاه اقدام نموده و موفق نیز بوده اند.

 آینده شغلی و بازار کار: (بر روی نشان زرد رنگ  ادامه مطلب در بالای صفحه کلیک نمائید)

موافقین ۰ مخالفین ۰